Alocasia Bruine Randen

Bij te weinig water gaan de bladeren slap hangen en kunnen deze afbreken of kneuzen. Alocasias zijn gevoelig voor bladverkleuring.


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin

De Alocasia houdt van een heldere locatie maar geen directe zon.

Alocasia bruine randen. Lauwwarm water waardeert ie veel meer. Wortelrot kun je eenvoudig herkennen aan het gele blad met bruine randen. De Alocasia is een vrij gevoelige plant dus geef hem liever geen koud kraanwater.

Om dat tegen te gaan doe je er goed aan om de luchtvochtigheid in je huis te verhogen door bijvoorbeeld schoteltjes met water op de verwarming te zetten. Wat je kan doen om dit probleem op te lossen is je plant zo nu en dan te sprayen. Hierdoor kan het zijn dat de Alocasia het overtollige water opslaat in de wortels.

Gemiddeld heeft de Alocasia twee tot drie maal per week water nodig. Olifantsoren komen oorspronkelijk uit de jungles van Azi en zijn een vochtige omgeving gewend. Als ik te weinig licht krijg kunnen mijn bladeren gaan hangen ook kunnen er bruine randen op mijn blad ontstaan.

Er blijft dan meer water bij de wortels staan dan de Alocasia Zebrina kan opnemen. Hiernaast is de Alocasia erg gevoelig voor koud water. Als de plant te weinig licht krijgt kunnen de bladeren gaan hangen ook kunnen er bruine randen op het blad ontstaan.

Zijn alleen de randen van de onderste oudste bladeren bruin. Het blad van mijn Alocasia krijgt bruine randen en verdroogt. Heeft jouw Alocasia gelebruine randen aan het blad.

Dit vindt de plant niet fijn en dat is te zien aan gele of bruine randen aan het blad. Waarom heeft de plant geel bruin blad. Wat je kan doen om dit probleem op te lossen is je plant zo nu en dan te sprayen.

Wanneer de bladeren gele of bruine randen krijgen dan is dit een teken dat ze teveel water hebben gehad en de wortels zijn gaan rotten De Alocasia heeft grond nodig die altijd een beetje vochtig is. Ook zullen de bladeren dan gele of bruine randjes krijgen. Houd zon 15 tot 25 C ruimte temperatuur aan.

De Alocasia is dus geen type waar je maar af en toe naar om hoeft te kijken nee Alocasias hebben aandacht nodig. De aarde dient licht vochtig te zijn maar niet te nat. Dit kan gebeuren als je te vaak en te veel water geeft.

Dat is heel normaal. Raak daarom niet meteen in paniek als je palm Dracaena of Alocasia verkleurt. Ook Alocasias zijn planten die erg gevoelig zijn voor bladverkleuring.

Wanneer de bladeren gele of bruine randen krijgen dan is dit een teken dat ze teveel water hebben gehad en de wortels zijn gaan rotten. De Alocasia houdt van een heldere locatie maar geen directe zon. De Alocasia is een plant die je het beste regelmatig kunt sproeien.

Water geven aan een Alocasia is een serieuze zaak. Als ik te weinig licht krijg kunnen mijn bladeren gaan hangen ook kunnen er bruine randen op mijn blad ontstaan. Deze stoot de plant namelijk af om plaats te maken voor nieuwe.

Als de plant te weinig licht krijgt kunnen de bladeren hangen en kunnen er bruine randen ontstaan. Bij te weinig water gaan de bladeren slap hangen en kunnen deze afbreken of kneuzen. Je mag de aarde nooit helemaal droog laten vallen dan krijg je bruine randen.

Als de plant in een te kleine pot wordt gezet kan dit ook leiden tot bruine randen. Daarom raden wij aan altijd lauw-warm water te geven. De lucht in onze huizen is vaak veel droger vooral als in de winter de verwarming aanstaat.

Een goedkope en hele makkelijke manier om zlf vitamientjes aan je planten toe te voegen is door een scheutje afgekoelde groene thee koffie. Dit geldt trouwens niet voor de onderste bladeren. Zeker van de droge verwarmingslucht kunnen ze schade oplopen.

In de winter kan de Alocasia in vrijwel ieder raam staan omdat het licht dan niet fel genoeg is om te verbranden. De Alocasia houdt van een lichte standplaats maar niet direct in de zon. Teveel water kan resulteren in bruingele bladranden en bladpunten.

De Alocasia stoot het onderste blad af om nieuw blad aan te maken. Als de plant in een te kleine pot wordt gezet kan dit ook leiden tot bruine randen. De randen en punten van de bladeren worden geel en bruin de bladeren krullen op.

Houd zon 15 tot 25 C ruimte temperatuur aan. Alocasias zijn gevoelig voor bladverkleuring. Dit voorkom je door de plant iedere week een klein beetje te draaien.

De bladeren van de Alocasia richten zich tot het licht waardoor de plant 1 kant op groeit en om kan vallen. Waak ervoor teveel water in een keer te geven want als de wortels te lang in een laagje water staan kan er wortelrot ontstaan. Alocasias zijn echte tropische planten ze houden van warm en vochtig.

U kunt de plant dan gemakkelijk in een grotere pot planten zodat hij meer ruimte heeft om zich. Houd zon 17 tot 25 C ruimte temperatuur aan. De lucht in onze huizen is vaak veel droger vooral als in de winter de verwarming aanstaat.

De plant kan dan last krijgen van wortelrot. Teveel water kan resulteren in bruingele bladranden en bladpunten. Olifantsoren komen oorspronkelijk uit de jungles van Azi en zijn een vochtige omgeving gewend.

Bij teveel of te weinig water zie je dat hij zijn bladeren gauw zal laten hangen. Als alleen de randen van de onderste bladeren geelbruin zijn is er nog geen reden om je zorgen te maken. Gele bladeren kunnen namelijk ook duiden op een tekort aan voedingsstoffen.

Dit kan ook ontstaan omdat ik in een te kleine pot sta je kunt mij dan over potten in een grotere pot. Alocasia onderhouden Verkleurde bladeren. Alocasia Pink Dragon Alocasia Baginda Plantenvoeding Net als mensen hebben planten ook weleens behoefte aan extra vitaminen.

Als de plant te weinig licht krijgt kunnen de bladeren hangen en kunnen er bruine randen ontstaan. Hiernaast is de Alocasia erg gevoelig voor koud water. Als dit enkel voorkomt bij het onderste blad is dit geen reden voor paniek.

Dit kan ook ontstaan omdat ik in een te kleine pot sta je kunt mij dan over potten in een grotere pot. Bij Dracaenas Arecas en andere palmsoorten is het zelfs heel normaal dat zij bruine puntjes krijgen. Het blad van mijn Alocasia krijgt bruine randen en verdroogt.

Dan staan de wortels waarschijnlijk in een laagje water en raden we je aan niet te grote hoeveelheden water in n keer te geven.


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Alocasia Calidora Olifantsoor La Palmeraie


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Hoe Verzorg Je De Alocasia Zebrina Styled By Sabine


5x Verzorgingstips Voor De Alocasia Zebrina One Hand In My Pocket


Kamerplant Alocasia Hoogte 65 Cm Model 65 Cm


Alocasia Zebrina Verzorging Kopen Mijnplant


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Alocasia Cucullata In Elho Brussels Pot Antracite Olifantsoor 65cm Online Kopen Plantbezorgd


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


5x Verzorgingstips Voor De Alocasia Zebrina One Hand In My Pocket


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Verzorging Alocasia Sprinklr


Kamerplant Alocasia Hoogte 45 Cm Model 45 Cm


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel