Alocasia Zebrina Geel Blad

Zodra de oudere bladeren een beetje slap halen en geel worden kun je deze er gewoon van afhalen. Bij te veel water gaat de Alocasia zebrina meer vocht afgeven via haar bladeren.


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin

Potta br vre godt drenert det er en fordel om det er litt luft mellom plastpotta og pyntepotta.

Alocasia zebrina geel blad. Verzorging van je Alocasia. Als een Alocasia nieuw blad maakt stoot het vaak een oud blad af. Ga voor een volledig groene versie zoals Alocasia Cucullata A.

Als de grond te nat is dan is dat niet goed voor de wortels. De bladeren zijn er in lichtgroen donkergroen rood paars en bruin. Mijn eerste Alocaisa Zebrina.

Een bekende bijnaam van de Alocasia is Olifantsoor. Wel is de plant redelijk gevoelig voor verandering in bijvoorbeeld hoeveelheid licht of de temperatuur dus lees dit artikel even goed door om te weten hoe je hem het beste kunt houden. Dit is duidelijk te herkennen aan de geel bruine randen in het blad.

De oudere bladeren van een Alocasia worden op een gegeven moment door de plant afgestoten. Geef je de plant teveel of juist te weinig water dan zie je dat aan de hangende bladeren of de gele of bruine randjes aan het blad. Alocasia er en tropisk plante og trives best i vanlig romtemperatur.

Dus het gele blad ligt zeker niet aan jouw verzorging. Er zijn zeer veel Alocasia soorten. Maar helaas na de winter hield ik nog maar twee kale stengels over en is er tot op vandaag 15 mei 2018 nog steeds geen nieuw blad gegroeid.

Gedurende dit proces worden de bladeren geel. Geen stress dit is een normaal proces. De bladeren van de Alocasia Zebrina worden niet zo groot gelukkig dus deze kun je prima in huis houden.

Het water eerder lauw dan koud ook dit heeft weer te maken met de roots letterlijk van de plant. Planten zoals de Alocasia laten oudere bladeren afsterven. Dit kan gebeuren als je te vaak en te veel water geeft.

De alocasia is gevoelig voor spint. Ze zijn ook gevoelig voor spint een beestje dat kleine webjes maakt en veel schade kan aanrichten. Dan staan de wortels waarschijnlijk in een laagje water en raden we je aan niet te grote hoeveelheden water in n keer te geven.

Waarom heeft de plant geel bruin blad. -De Alocasia krijgt geel blad Waarschijnlijk is de plant te nat gehouden. Meestal als een ouder blad afsterft wordt dit eerst geel of ontstaan er gele vlekjes.

Met vrij smalle langwerpige bladeren en enigszins gegolfde bladranden. Als alleen de randen van de onderste bladeren geelbruin zijn is er nog geen reden om je zorgen te maken. -Niet teveel water in n keer -Lichte standplaats maar niet in de volle zon Mogelijke problemen en oplossing.

Dat heeft dus niks met jouw verzorging te maken maar. Alocasia is een fantastische plant met opvallende grote bladeren. Het donkergroene blad wordt doorsneden door opvallend dikke witte nerven die deze kruising ontstaan uit A.

Heb er een stengel afgeknipt die wel heel. Varianten zoals Alocasia x amazonia zijn nog meer bijzonder vanwege hun bonte bladtekeningen. Alocasia Zebrina zebraplant geel blad groeit niet.

Ik heb in mijn vensterbank zuidwest gericht dus veel zon een alocasia zebrina ook wel zebraplant staan. Zijn alleen de randen van de onderste oudste bladeren bruin. Door het oude blad te laten afsterven is er weer ruimte en energie voor nieuw blad.

Een jaar geleden kocht ik mijn Alocasia Zebrina en hij was prachtig met veel blad zoals je hier boven op de foto kunt zien. Dat is heel normaal. Maar als er op alle bladeren gele vlekken ontstaan kan het zijn dat de plant te veel water krijgt.

Lowii zijn bijnaam skeletplant hebben opgeleverd. Als de geel bruine randen alleen op de onderste bladeren zichtbaar zijn is er nog geen reden om je zorgen te maken. Ook kunnen de bladeren gele of bruine randjes krijgen of er kunnen bruine plekken op het blad ontstaan.

Alocasia x amazonica ook. Kies als je net begint een makkelijke soort zoals de wentii of stingray en waag je pas later aan de Polly of de zebrina. Heeft jouw Alocasia gelebruine randen aan het blad.

De tropische planten van het geslacht Alocasia hebben prachtige bladeren waarmee ze al snel het middelpunt van de kamer zijn. Ik let voor mijn gevoel best op met water geven maar hij krijgt erg geelbruine randen. Alocasia Lauterbachiana Algemene verzorging.

Geef de Alocasia zebrina altijd lauwwarm water. Dit vindt de plant niet fijn en dat is te zien aan gele of bruine randen aan het blad. Wanneer je dit bij de oudere bladeren ziet gebeuren en je Alocasia verder wel voldoende groeit hoef je je geen zorgen te maken.

De grond constant licht vochtig houden maar zeker geen voetenbad. Alocasia liker ikke trr luft og br ikke st rett ved ei varmepumpe eller en varmeovn. Daardoor worden in het groeiseizoen regelmatig de oudste buitenste bladeren langzaam geel lelijk slap en uiteindelijk dor.

Bericht door flrmldr zo 14 apr 2019 1825 Hoi. Wanneer de alocasia groeit en nieuw blad aanmaakt zie je ook vaak dat oudere bladeren geel worden. Een wekelijkse sproeibeurt of een zomerse douche in een regenbui vind de Alocasia Zebrina ook heel fijn.

Det m ikke bli kaldere enn 15 grader. Als je een jonge plant hebt gebeurt het vaak dat het onderste blad geel wordt en afsterft. Daarom bij deze mijn tips om de Alocasia Zebrina.

Er blijft dan meer water bij de wortels staan dan de Alocasia Zebrina kan opnemen.


Exclusive Alocasia Zebrina Variegated Online Babyplants Boller


Olifantsoor Alocasia Zebrina Potmaat 27cm


Alocasia Zebrina Verzorging Kopen Mijnplant


Alocasia Zebrina Verzorging Kopen Mijnplant


Alocasia Calidora Olifantsoor La Palmeraie


Hoe Verzorg Je De Alocasia Zebrina Styled By Sabine


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Zo Verzorg Je De Alocasia Polly Of Skeletplant Styled By Sabine


5x Verzorgingstips Voor De Alocasia Zebrina One Hand In My Pocket


5x Verzorgingstips Voor De Alocasia Zebrina One Hand In My Pocket


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Hoe Verzorg Je De Alocasia Zebrina Styled By Sabine


Alocasia Zebrina Variegata Plant Leaves Plants Botanica


Hoe Verzorg Je De Alocasia Zebrina Styled By Sabine


Alocasia Zebrina Kamerplant Van 70 Cm Kopen 123planten Nl


Zo Verzorg Je De Alocasia Intratuin


Hoe Verzorg Je De Alocasia Zebrina Styled By Sabine


Alocasia Zebrina Verzorging Kopen Mijnplant

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel