Alocasia Gaat Hangen

De zwarte bladeren zijn prachtig en dat wil je natuurlijk graag zo houden. Diegene met de grote gekartelde bladeren.


Alocasia Olifantsoor Tips Voor Verzorging En Soorten Buitenleven

Door te weinig water zijn de stengels niet vol genoeg om het blad hoog te houden.

Alocasia gaat hangen. Draai de plant geregeld. Is het onderste blad lelijk geworden. De Alocasia Zebrina houdt van veel licht en warme.

Dit komt niet vaak voor in de huiskamer als dat wel zo is dan gaat het super met je plant. Deze plant houdt er dus van als de grond constant licht vochtig is. Zet de plant op een zonnige plek maar niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen.

Worden ze geel en gaan ze slap hangen. Wanneer de plant nieuwe bladeren vormt kan het zijn dat een ouder blad gaat hangen. Bij te weinig water gaan de bladeren slap hangen en kunnen deze afbreken of kneuzen.

Het is dan ook belangrijk om de grond van de Alocasia altijd licht vochtig te houden. Geef niet te grote hoeveelheden water per keer. Plant staat in een grote terracotta pot met drainage Plant krijgt wekelijks vloeibare plantvoeding Plant krijgt 1-2 x per week flinke scheut water.

Het is belangrijk dat de Alocasia Portadora genoeg water krijgt omdat de bladeren bij te weinig water gaan hangen. Teveel water kan resulteren in bruingele bladranden en bladpunten. De Olifantsoor groeit van nature naar de zon toe draai de plant daarom met enige regelmaat een kwartslag.

Er is net een nieuw blad uitgekomen super fijn. Deze kun je het beste enkele centimeters boven de grond afknippen om te voorkomen dat de plant hier energie in blijft steken. Bij te veel water gaat de Alocasia zebrina meer vocht afgeven via haar bladeren.

S morgens lijken ze iets rechter op te staan maar niet veel. Nu is er 1 blad die gaat hangen en geel word maar word gevolgd door 2 andere bladeren. Alocasias zijn gevoelig voor bladverkleuring.

Is ze ontevreden dan gaat ze meteen hangen. Waar ligt dit aan. Wanneer de plant nieuwe bladeren vormt kan het zijn dat een ouder blad gaat hangen.

Snoeiknip het Alocasiablad enkele centimeters boven de grond af. Wij hebben ongeveer een week geleden aan Alocasia gekocht. Bruine bladeren zijn meestal een teken van te veel water.

Het is hierbinnen licht genoeg maar wel enigszins droog. Wanneer de Alocasia zebrina te veel of juist te weinig water heeft gekregen zullen de stengels en bladeren slap gaan hangen. Hiernaast is de Alocasia erg gevoelig voor koud water.

De zebra plant gaat slap hangen wanneer er te weinig water in de cellen aanwezig is. Zet de Alocasia dichter bij een raam. Laat de plant nooit helemaal uitdrogen ook niet in de winter wanneer de Alocasia minder water nodig heeft.

Ik heb een Alocasia Gageana die slap hangt. Op het moment dat het blad van de olifantsoor gaat hangen kan de steel door het gewicht van het blad breken. Knip het oude blad dan gerust weg.

Draai de plant geregeld. Het zijn ongeveer in totaal 6-7 bladeren en 2 daarvan hangen altijd veel te slap. Ze staan er nu sinds 5 wekenIk geef ze wekelijks water maar de onderste takken gaan hangen en het blad onderin wordt bruin en verschrompelt.

Dan loop je het risico dat de wortels in een laagje water komen te staan. De Alocasia Zebrina is een beauty van een kamerplant maar ook een regelrechte diva. De Alocasia is geen hele snelle groeier en je zult merken dat ie pas in het voorjaar weer nieuwe bladeren gaat vormen.

Worden de bladeren te lang dan kan een Alocasia het gewicht van de enorme bladeren niet meer dragen en is er een kans dat deze gaan hangen of zelfs breken. Nu begrijpen we dat je liever niet elk halfuur een druppeltje water gaat geven maar over het algemeen is n keer in de week voldoende. De bladeren van Alocasias groeien graag naar het licht toe zo houd je de plant aan alle kanten mooi.

Wist je dat een Alocasia kan bloeien. De Alocasia verlangt minimaal vijf uur direct zonlicht. Of wordt je Alocasia te groot of breed.

Bij een gebrek aan licht zullen de bladeren lange stengels krijgen. Hangen de bladeren slap. De Alocasia Zebrina houdt van veel licht en warme.

Bij te weinig water gaan de bladeren van de Alocasia hangen. De Alocasia wil nog wel eens vocht afscheiden dat dan op de vloer of tafel druppelt. Zet de plant op een zonnige plek maar niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen.

Draai zo nu en dan de pot. Worden de bladeren te lang dan kan een Alocasia het gewicht van de enorme bladeren niet meer dragen en is er een kans dat deze gaan hangen of zelfs breken. Knip het oude blad dan gerust weg.

Wat is er mis met mijn Alocasia. Alocasia onderhouden Verkleurde bladeren. De Alocasia Black Velvet heeft absoluut een hekel aan natte voeten.

Hiermee probeert de plant het zonlicht te bereiken. De Alocasia heeft ook heel veel broertjes en zusjes zoals de Alocasia stingray Alocasia polly en de Alocasia lauterbachiana en allemaal hebben ze stuk voor stuk bijzondere bladeren. Blad gaat hangen Na het aanmaken van een nieuw blad gaat een ouder blad uiteindelijk afsteven.

Alocasia Portadora bladeren gaan hangen. Als een Alocasia te weinig water krijgt zal het blad slap hangen. Klopt dit of doen wij iets verkeerd in de verzorging.

De plant gaat hangen en bladeren worden geel. Om Alocasia te vermeerderen kan je een stukje van de wortelstok met blad afsnijden. De stengels slaan namelijk water op in hun stengels.

Bij mij op kantoor staan zes alocasia wentis. Wanneer de plant nieuwe bladeren vormt kan het zijn dat een ouder blad gaat hangen. Zet de stek op een warme en vochtige plaats.

In de winter mag het zelfs minder vaak omdat de plant dan in ruststand staat en hij niet zoveel water verbruikt. De Alocasia staat graag op een plek met veel zonlicht. Dit kun je controleren om je pink in de aarde te steken.

Ze is vrij gevoelig voor licht- en temperatuurschommelingen dus ze wilt alleen de ALLER beste spot in je huis. Je moet haar op haar wenken bedienen want met minder neemt ze geen genoegen en dat zal ze je laten merken ook. Dit verschijnsel heet guttatie en is voor de plant niet schadelijk maar het kan wel.

Toch zou ik ze graag weer op zien leven wat kan ik doen. Ook kunnen de bladeren gele of bruine randjes krijgen of er kunnen bruine plekken op het blad ontstaan.


5x Verzorgingstips Voor De Alocasia Zebrina One Hand In My Pocket


De Alocasia Olifantsoor Als Kamerplant Nieuwe Wonen


5x Verzorgingstips Voor De Alocasia Zebrina One Hand In My Pocket


5x Verzorgingstips Voor De Alocasia Zebrina One Hand In My Pocket


Alocasia Slappe Bladeren Groeninfo Com Tuinforum


5x Verzorgingstips Voor De Alocasia Zebrina One Hand In My Pocket


Hoe Verzorg Je De Alocasia Zebrina Styled By Sabine


Alocasia Zebrina Verzorging Kopen Mijnplant


Verzorging Alocasia Olifantsoor Plantada Lees Hier Meer


Alocasia Calidora Olifantsoor La Palmeraie


Hoe Verzorg Je De Alocasia Zebrina Styled By Sabine


Alocasia Calidora Olifantsoor La Palmeraie


Zo Kun Je De Alocasia Zebrina Het Beste Verzorgen Linspiration


Alocasia Calidora Olifantsoor La Palmeraie


Alles Over De Verzorging Van De Alocasia Zebrina Beautylab Nl


Hoe Verzorg Je De Alocasia Zebrina Styled By Sabine


Zo Kun Je De Alocasia Zebrina Het Beste Verzorgen Linspiration


Alles Over De Verzorging Van De Alocasia Zebrina Beautylab Nl


De Olifantsoor Een Bijzondere Plant Die Aandacht Nodig Heeft Seasons

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel