Alocasia Hangt Slap

Met deze bijkomende uitleg denk ik dat het misschien eerder een tijdelijke situatie is als reactie op de winter inderdaad. Zet de Alocasia dichter bij een raam.


Philodendron Plowmanii Plants Pretty Plants House Plants Indoor

De Monstera Deliciosa is samen met de Variegata variant een erg geliefde kamerplantOok wij hebben meerdere soorten in huis staan.

Alocasia hangt slap. Bij teveel of te weinig water zie je dat hij zijn bladeren gauw zal laten hangen. Daarom raden wij aan altijd lauw-warm water te geven. Je kunt de verkleurde bladeren er gewoon van afknippen.

Krijg je bruine vlekken op de bladeren van je Strelitzia. Als Olifantsoor hangende bladeren heeft betekent dit dat de plant dorst heeft. De oudere bladeren zullen verkleuren en vervolgens slap gaan hangen.

Ook krijg ik bruine. Alocasia Gageana olifantsoor hangt slap. Dit merk je al snel op het moment dat er een afgesneden wordt.

Wist je dat de strelitzia altijd nieuwe bladeren blijft maken. -De Alocasia laat zijn blad hangen. O jee dan heb je wortelrot.

Indien het buiten erg warm is mag dit wel 2x per dag-De Alocasia groeit naar een kant. De Alocasia is een vrij gevoelige plant dus geef hem liever geen koud kraanwater. Dat kan duiden op teveel water.

Ik heb een Alocasia Gageana die slap hangt. Bladeren vallen af of verschrompelen Te sterke wisseling van temperatuur. Controleer dit nog even voordat je water geeft.

In de stengels is veel water aanwezig wat je al snel merkt wanneer je een stengel doorsnijdt. Hangen de bladeren slap. Ook zullen de bladeren dan gele of bruine randjes krijgen.

Hoe moet je basilicum bewaren. Bij te weinig water gaan de bladeren slap hangen en kunnen deze afbreken of kneuzen. Bekijk alle aanbiedingen en acties op onze webshop Ophalen of thuisbezorgd Gratis verzending vanaf 3995-.

De stengels zijn een grote opslagplaats voor vocht. Hallo allemaal hopelijk kunnen jullie mij helpen. Gebrek aan water.

Snijd alle beschadigde wortels weg met een mesje net zo lang tot er alleen nog gezonde wortels over zijn. Doorloop het overzicht en bekijk het Youtube-filmpje voor de beste verzorgingstips. De bladeren van de Alocasia gaan slap hangen als er te weinig water in de cellen aanwezig is.

Daarom houden Alocasias ervan als de grond constant licht vochtig is. Krijgt nieuwe bladeren maar 1 van de kleine blaadjes die er al hing stengel hangt heel slap en word bruin. Er zijn wel al twee nieuwe bladeren bij gekomen wat mij een goed teken lijkt.

Steek je vinger in de grond. De plant gedijt dus in een vochtige omgeving. Koude luchtstromingen bij grote planten die op de grond staan veroorzaakt een koude wortelkluit.

Sommige van die onderste bladeren hebben ook een bruine vlek aan de rand. S morgens lijken ze iets rechter op te staan maar niet veel. Is het onderste blad lelijk geworden.

Alocasia Olifantsoor hangt slap. Dan is de aarde droog en moet je water geven. De plant staat iets te donker en zoekt het licht.

Waarschijnlijk is er te weinig water gegeven. Dit is een natuurlijk proces en hier is niets aan te doen. Sommige stengels kunnen slap gaan hangen wat absoluut geen slechte indicatie hoeft te zijn zie filmpje.

Olifantsoor of Alocasia Bambino Arrow als decoratieve mooie bladplant voor in de huiskamer - groene grote bladeren als kamerplant Alocasia calidora slap - Tuinadvies Geprint vanhttpswwwtuinadviesbezoekalocasia-calidora-hangt-slap. Olifantsoren gaan slap hangen wanneer er te weinig water in de cellen aanwezig is. Nu zijn de onderste bladeren aan het slap hangen.

Gelukkig zijn de bladeren nog groen zodat de plant wel gewoon voedingsstoffen kan blijven produceren. Je zult zien dat de plant minder water drinkt in de winter dan in de zomer maar blijf de aarde regelmatig controleren. Niet teveel water in een keer geven.

Gaan de bladeren wat slap hangen. Snoeie De Alocasia Polly wordt ook wel Skeletplant genoemd en dat is wel een benaming die ik goed passend vind bij deze soort. Dat kan duiden op te weinig water.

Draai zo nu en dan de pot. Blijft er geen aarde aan plakken. Koude in combinatie met teveel vocht.

De Alocasia is een plant die je het beste regelmatig kunt sproeien. Nog geen probleem dat niet te verhelpen is alleen zal je nu wat nauwkeuriger te werk moeten gaan. Wat is er mis met mijn Alocasia.

Anouk Aerden Plantenadvies. Aan de kortere sombere dagen valt immers weinig te doen. De bladeren van Alocasias groeien graag naar het licht toe zo houd je de plant aan alle kanten mooi.

Zijn grote bladeren bieden bescherming voor dieren als het regent. Zie je de bladeren slap hangen. Snoeiknip het Alocasiablad enkele centimeters boven de grond af.

Zijn de wortels slap en snotterig. Lauwwarm water waardeert ie veel meer. De plant is inheems in Mexico maar komt tegenwoordig vaker voor in meerdere tropische gebieden.

Dit is te zien aan de jonge iets lichter gekleurde bladeren. Niet enkel de bladrand hangt immers slap maar heel het blad. Daarom houd de kamerplant van een constante lichtvochtige grond.

Het zijn ongeveer in totaal 6-7 bladeren en 2 daarvan hangen altijd veel te slap. Regelmatig besproeien vindt hij dus fijn. De overige bladeren staan wel recht op.

Alocasia water geven. Ik heb een maand geleden bij intratuin een mooie alocasia gekocht. Hiernaast is de Alocasia erg gevoelig voor koud water.

Of wordt je Alocasia te groot of breed. Geef de plant met kleine scheutjes handwarm water en doe dat gedurende enkele dagen. Controleer daarom regelmatig met een vinger in de grond of deze nog vochtig is.

Online stekjes of planten kopen. De bladeren zijn slap en gaan hangen Te koude standplaats waardoor de wortels schade kunnen oplopen. De grond moet dus ook altijd wat vochtig zijn.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel