Alocasia Vocht Uit Blad

Dit heet guttatie en verdwijnt door minder water te geven. Bij teveel water transpireert Alocasia overtollig vocht weg en kan er een druppel aan de bladpunt komen.


Begonia Rex Kopen Begonia Kamerplanten Bladmotieven

Andere planten hebben dit ook maar bij Alocasia wordt het gemiddeld vaker gezien.

Alocasia vocht uit blad. Bij te weinig water gaan de bladeren slap hangen kneuzen of afbreken. Amazonica Polly je denken aan een skelet en nemen de blaadjes van de A. Na 3 weken zie je waarschijnlijk al resultaat.

Als een plant onder gunstige omstandighedenveel vocht kan opnemen en de soort verdampt minder door aangepast blad dik blad dan zou de spanning binnen in het blad wel eens zo groot worden dat hij op deze manier het te veel aan vocht weer verliest Er zijn ook plantensoorten die een te veel aan zout uit kunnen zweten ook een aanpassing van de evolutie. Een luchtvochtige omgeving is een must voor het stekken van de alocasia. Controleer daarom regelmatig met een vinger in de grond of deze nog vochtig is.

Alocasias zijn gevoelig voor bladverkleuring. Om de luchtvochtigheid rond de plant op peil te houden zet je de pot op een schaaltje met vochtig grind. Dit kun je checken door de pot even op te tillen en te kijken of er een laagje water is achtergebleven.

Soms voelt de bovenkant van de potgrond kurkdroog maar verdrinken de wortels. In de lente en zomer eens per twee weken plantenvoeding geven. Het is een plant die snel wortelt en dus snel uitloopt.

Delen van de Alocasia zebrina zijn giftig. Dit kun je controleren om je pink in de aarde te steken. Olifantsoren komen oorspronkelijk uit de jungles van Azi en zijn een vochtige omgeving gewend.

De Alocasia is lichtgifig. Het is dus aan te raden om de grond altijd licht vochtig te houden. Als je de potgrond nakijkt op vocht is het ook belangrijk om je vinger diep genoeg in de potgrond te steken voor een betrouwbaar resultaat.

In de winter verbruikt deze kamerplant minder water maar laat de Alocasia niet helemaal uitdrogen. De lucht in onze huizen is vaak veel droger vooral als in de winter de verwarming aanstaat. Alocasia gaat graag mee onder de douche even buiten in een malse zomerbui staat doet hem ook goed.

De plant kan het met verdamping van vocht door het blad slecht bijhouden. Zorg wel dat de pot enkel het grind raakt zodat de wortels niet in het water blijven staan. En vocht verliezen heeft hij alleen de 1e week gedaan daarna niet meer.

Bij te weinig water gaan de bladeren van de Alocasia hangen. Planten die vaak guttatie vertonen zijn onder andere de Bananenplant en planten uit de Alocasia familie. Zo heeft de Alocasia Gageana gekarteld blad doet het bladpatroon op de A.

Het is dan ook belangrijk om de grond van de Alocasia altijd licht vochtig te houden. Dit heet guttatie en verdwijnt door minder water te geven. Alocasias zijn te kweken door middel van zaad of door wortelstokken met blad van de moederplant af te snijden.

Ook heeft hij veel licht nodig. Het sap dat vrijkomt na het afsnijden van een bladstengel. Het vocht dat de plant verliest door de snede is geen probleem.

Alocasia gaat graag mee onder de douche even buiten in een zomerbui staan doet hem ook goed. De Alocasia komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden en is dus gewend aan veel vochtigheid. Daardoor wordt overtollig vocht via de waterporin of hydathoden naar buiten geperst.

Standplaats van de Alocasia zebrina. De stengels slaan namelijk water op in hun stengels. Op zich is dat niet erg het fenomeen stopt ook als je minder water geeft maar als je vloer bijvoorbeeld niet tegen vocht kan moet je wel een beetje opletten.

Als je de plant te veel water geeft gaat hij transpireren en verliest hij af en toe een druppeltje vocht langs de bladpunten. De bladeren kunnen soms druppels vocht afgeven die maar moeilijk uit je vloer te krijgen zijn. Het laatste gedeelte zal afsterven en is later eenvoudig van de basis te trekken.

Dit bevordert de groei van nieuw blad. Zet deze dus nooit in de buurt van de kachel. Je kan de alocasia stekken ook op water zetten.

De stelen van de Alocasia Zebrina hebben bijvoorbeeld een echte zebraprint en die van de A. Ik heb de Alocasia nu een week of 6 en heb intussen al 4 bladeren af moeten knippen hangend langs de pot en heb tot op heden nog maar 1 nieuw blad gekregensinds vandaag hangen er weer 2 bladeren langs de pot en 1 nieuwe stengel komt er weer aanis dit normaal. Om Alocasia te vermeerderen kan je een stukje van de wortelstok met blad afsnijden.

Bij teveel water transpireert Alocasia overtollig vocht weg en kan er een druppel aan de bladpunt komen. Daarom houden Alocasias ervan als de grond constant licht vochtig is. Hoe groter de bladeren van de Alocasia zebrina zijn hoe meer de plant de lucht zuivert.

Het blad van mijn Alocasia krijgt bruine randen en verdroogt. Wat je kan doen om dit probleem op te lossen is je plant zo nu en dan te sprayen. Let daarom op wanneer je huisdieren of kinderen hebt want de plant zelf en het vocht uit de plant kan irritatie aan de huid en slijmvliezen veroorzaken.

Stingray de vorm aan van kleine pijlstaartroggen. Ik heb inmiddels een vocht meter gekocht zodat ik hem op tijd van. Te veel water kan zorgen voor bruingele bladranden en bladpunten.

Door te weinig water zijn de stengels niet vol genoeg om het blad hoog te houden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is. Bovendien zijn de stelen lang niet altijd gewoon groen.

Als een Alocasia te weinig water krijgt zal het blad slap hangen. Dat zijn de druppels die wij aan het blad zien hangen. Houd daarom je plant uit de buurt van huisdieren.

In de lente en zomer eens per twee weken plantenvoeding geven. Om dat overtollige vocht te verliezen zijn er speciale waterklieren in de punt van het blad waar je de waterdruppels ziet ontstaan.


Alocasia Calidora Olifantsoor La Palmeraie


Philodendron Micans Planten Philodendron Bloeiende Planten


Pin Van Tri Hartanti Op Gardening Plant Id Bloemplanten Planten Eenjarige Planten


Philodendron Philodendron White Measure Planten Hangplant Bloeiende Planten


Madagascar Jewel Euphorbia Leuconeura Tuin En Dier Planten Bloeiende Planten


Pin Op Bloemen


Exclusieve Grote Kamerplanten En Potten Vers Uit De Kas Chicplants Kamerplanten Planten Philodendron


P Deze Exotische Plant Dankt Zijn Naam Aan De Bijzondere Zebraprint Op Zijn Stelen De Aparte Stelen In Combinatie Met Zijn Kamerplanten Planten Plantenhanger


Calathea Network Mozaiek P 17 Cm Kopen Plantje Nl Planten Calathea Kamerplanten


Pin Op Tips Houten Vloeren


Gatenplant Monstera Deliciosa D 24 H 80 Cm Intratuin Gatenplant Groene Planten Kamerplanten


Philodendron Pink Princess Philodendron Zonlicht


Herkomstdeze Mooie Bladplant Komt Uit De Tropische Wouden Van Zuid Oost Azie Kenmerkendeze Alocasia Heeft Aparte Bladen Die Li Kamerplanten Bladplanten Planten


Monstera Adansonii Monstera Planten Regenwouden


Pin Op Kamerplanten


Pin Op Hippe Kamerplanten


Caladium Planten Bloeiende Planten Hangplant


Alocasia Bambino Arrow Jewel Alocasia Indoor Palm Trees Foliage Plants Indoor Palms


Bananenplant Met De Bananenplant Haal Je Direct Een Tropische Sfeer In Huis De Mooie Langwerpige Bladeren Ontrolle Kamerplanten Bananenplanten Binnenplanten

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel